Högre placerade lag tog med sig poängen å jag hade full pott (DA 17)

Alla rätt i både SHE (18) och allsvenskan (17). Det är första gången och extra stolt över det är jag såklart. Det går att konstatera att tabellen fortfarande är jämn runt alla streck, så spännande fortsättning följer i de fem avslutande omgångarna.

Ska de studsa tillbaka direkt - Önnereds HK?

Vad var roligast?
Att nykomlingarna Kungälv och GT Söder fortsätter att ta för sig. Fyra respektive sexa första säsongen är mer än godkänt.

Vad stack ut?
Att 10 av 12 lag lagt ut bilder och/eller matchreferat. Rekord? Dags att ta mer plats i media. Tipset är att skicka ut pressmeddelande (förenklat matchreferat) med bilder, som t ex H65 Höör gör. Ta kontakt med Lars Eklöv, lasse@h65.se, för att få veta mer.

Vad var sämst?
Om jag skulle önska något är det MER publik på matcherna. Det förtjänar tjejerna verkligen. Bjud på entrén och tjata på ungdomstränarna att ta med sina spelare = utbildning och chans att få autografer eller ta selfies. Gör varje match till en fest även utanför plan. I Skara och Boden är de riktigt duktiga på det för övrigt.

Omgångens publiksiffra (123+203+62+73+221+72 =) 754

Lidingö - Skånela 23-27 (10-11)
Det blev en riktigt jämn match i Gångsätrahallen när Stockholmsderby nr 17 avverkades. Lidingö hängde med i lite drygt 45 minuter när rutinerade Helena Stenqvist (-83) gjorde 18-19 till hemmalaget. Men sen var det roliga slut. Skånela kontrollerade avslutningen på matchen. Emelie Lindgren (6) och Kristin Thorleifsdottir (6) fortsatte att göra bra ifrån sig framåt. Märstalaget behåller sin andra plats och leder Stockholmstabellen i suverän stil. Främsta målskytt i Lidingö blev ännu en gång Jessica Rydberg (7).

Inga matchreferat = dåligt

Tyresö - RP 30-18 (10-11)
Nästan samma scenario i Tyresöhallen när seriens tolfteplacerade lag RP krigade emot och förde matchen i lite drygt 40 minuter (16-17, 41.41). Sedan gjorde hemmalaget ett mäktigt ryck anförda av Vilma Matthijs Holmberg (7) och Elma Catic (4) med 12 raka mål (!) på 14 minuter. Solklar hemmaseger med +12, men som sagt varning för RP där målvakten Karin Andersson återigen var utropstecknet i truppen.

Matchreferat Tyresö
Matchreferat RP

Spårvägen - Kungälv 25-32 (11-17)
Efter den fina insatsen senast mot serieledarna ÖHK har Spårvägen varit rena sjukstugan (influensatider). Men handbollsspelare är krigare och man kom till start, gjorde en bra kamp även om gästerna från Kungälv var det bättre laget. Tre utespelare dominerade matchen - hemmalagets Towe Andersson (10) och Ronja Gustafsson (9) tillsammans med Kungälvs Rebecka Karlsson (10). Bra insatser från lagens målvakter Björkman/Roth och Börjesson.

Matchreferat Spårvägen
Matchreferat Kungälv

OV - GT Söder 17-20 (8-9)
Det här var gästernas match från start till mål trots att OV kämpade sig i kapp flera gånger. GT Söders följsamma offensiva försvar blev för svårtforcerat för alla utom nyförvärvet från LUGI, Louise Cronstedt (6). Även om hemmalaget också spelar med ett, alltmer samspel, offensivt försvar och har en målvakt i Gry Bergdahl, så räckte det inte den här gången heller mot GT Söder (andra förlusten mot nykomlingen). Tre fyramålskyttar hos GT - systrarna Stolperud och Emelie Kindlund och en gedigen målvaktinsats i var sin halvlek av Fernandez Nilsson/Idegran.

Matchreferat OV
Matchreferat GT Söder

Bjurslätt/Torslanda - Önnered 12-21 (4-10)
Derbyt som kom av sig skulle jag kunna skriva, men efter att ha sett båda lagen live här nere i Skåne så kändes det som hände ganska givet. Önnered hör hemma i den högre serien med det grundspel laget har. B/T är än så länge ett mittenlag i allsvenskan trots ett fint spelarmaterial. Sex enmålsskyttar och två tremålsskyttar (Toft och Ogrelius) i hemmalaget talar sitt tydliga språk. I ÖHKs mål stod rutinerade räven Sara Nirvander och plockade det mesta. Flest mål hos gästerna gjorde lagets irrationella mittnia Jessica Ehrnbring (8).

Matchreferat B/T
Damerna derby mot Önnered
Matchreferat Önnered

Lundagård - GUIF 19-22 (9-10)
Jag fanns på läktarplats under den här matchen. Det blev en riktig krigartillställning. Gästerna vill spela ett snabbt spel och jag vet inte hur många gånger Peter Luksic ropade "kör, kör" i omställningsspelet. Men Lundagårdsspelarna fanns på plats eller så tog hemmalagets utropstecken, målvakten Fia Ertzinger, hand om bollarna. GUIF är det bättre laget vilket märktes sista tio. Den perioden vann gästerna med 6-4. Flest mål i Lundagård gjorde tre fyramålsskyttar - Kristiansson, Påhlman och Ahlqvist Lundh. I GUIF fick vi njuta av vänsterskytten Josefin Johanssons aviga spelstil och många mål (7).