SHE: Bara favoritsegrar i den elfte omgången

Så är det dags för undertecknad att ta några dagar handbollsledigt. Därför kommer en summering av den elfte omgången trots att det återstår en match. Den fyller jag på med senare.

Det blev inga överraskningar i den 11e omgången. Jag hade fem rätt av fem möjliga. Däremot bjöd Hellton på en överraskning med att bryta kontraktet med sin nye tränare Ulf Andersson dagen innan omgången.

Uppdaterat 2017-01-09 med matchen Skuru-Boden

Omgångens publiksiffra (2 870+551+562+910+557+450 =) 5 900

Hannah Flodman - 11 mål borta mot Heid.
(bilden är från kvartsfinalserien mot Skövde våren 2016)

Lugi - Kristianstad 27-23 (11-11)
Säsongens näst högsta publiksiffra på damsidan (2 870) bjöd Lugi på med fri entré under ungdomsturneringen Lundaspelen. Matchen blev ett typiskt derby med mer kämpa än vackert spel. Kristianstad hängde med tills Linnea Törnqvist blev utvisad (15-15, 38.00). Två snabba Lugimål gav en KHK timeout (17-15, 39.51), som hemmalaget utnyttjade bäst med ytterligare två raka mål. Avståndet blev för stort att hämta in för gästerna trots en storspelande Lucie Satrapova i målet (46%, 19/41). Flest mål i Lugi gjorde Melissa Petrén (7). I Kristianstad hittar vi två sexmålsskyttar - Asli Iskit och Martina Chrova.

Eslöv - H65 26-32 (13-15)
Jag tillbringade kvällen i Eslövshallen och trodde att det kommit mer folk än knappt halvfyllt. Varför? Jo det var svårt att hitta parkering trevligt nog. Det här blev också ett typiskt derby med mycket känslor på plan, på bänkarna och på läktarplats. Eslöv hängde sig kvar tack vare alla straffar (10st den här gången). Tio målskyttar i H65 jämfört med fem i Eslöv talar sitt tydliga språk. Liksom målvaktsräddningarna - gästernas Jessica Ryde 42% och Jannike Wiberg 37% jämfört med hemmalagets Moa Sandell och Evelina Sjöström (lånet från H65) totalt 23%. Det var mest en fråga om när rycket från gästerna skulle komma. De sista tio minuterna vann H65 med 8-4. Flest mål i Eslöv gjorde Anna Bardis - två spelmål och åtta straffmål (10). I H65 hittar vi två sexmålsskyttar - Cassandra Tollbring och Emma Lindqvist.

Heid - VästeråsIrsta 31-33 (15-13)
70års jubileum och en spännande match i Heidhallen. Med tre minuter kvar var det lika på tavlan (29-29, 57.04). VästeråsIrstas Hannah Flodman var i zonen speciellt i den andra halvleken och bombade in mål nr 10 och 11 till 29-31 (58.13). Det gav det där lilla försprånget som höll hela vägen. Flest mål för Heid gjorde Janita Svenheden nio varav sex från straffpunkten. I Västeråslaget var det såklart Hannah Flodman med elva varav tre straffmål.

Skara - Sävehof 20-40 (9-20)
Gott om hemmapublik (910 = nästan fullsatt) fick se de regerande svenska mästarna på spelhumör. 1-8 på tavlan efter lika många minuter och sen fortsatte Sävehof att glida ifrån. Flest mål för Skara gjorde nyförväret Ida Mikkelsen (6). I Sävehof tog Hanna Örtorp chansen i Louise Sands frånvaro och målade åtta gånger.

Hellton - Skövde 17-27 (9-14)
Derby även i den här matchen och Hellton hängde med i knappt 25 minuter. Då gick tåget och Skövde ledde som mest med 14 mål (13-27, 53.52) innan man slog av på takten i slutet av matchen. Viktoria Börjesson gjorde säsongens hittills bästa match med 62% i räddningar (15/24). Flest mål för Hellton gjorde Frida Alm (5). I Skövde var skyttedrottningen Fatos Kücükyildiz på målhumör (8).

Skuru - Boden 40-14 (20-8)
Svarta rubriker i media på hemmaplan med orden kollaps, knockat och utklassning. Utan skadade Carin Bergdahl (bristning baksida låret) och med mängder av passmissar av Bodenspelarna blev det enkelt för Skuru att plocka hem två poäng. 14-2 efter en kvart säger det mesta. Inte heller i den andra halvleken lyckades Boden tar sig ur sin svacka. Bästa målskytt i Skuru var Alexandra Bjärrenholt (9 mål och 4 ass) följd av sjumålsskyttarna Hanna Åhlén och Mathilda Lundström. I Boden får Ekaterina Lubyanaya (4) och Viktorya Polshikova (31%, 7/22) godkänt.